Boeken

 

De Nachtwandelaar en andere verhalen (2014)

 

De Nachtwandelaar en andere verhalen, Westlings debuutbundel, bevat zestien literaire verhalen, waarin gewone stervelingen worden geconfronteerd met ongewone situaties en/of daarover vertellen.

 

In het titelverhaal staat een mysterieuze figuur centraal. Op een kerstavond in het verre verleden vertelt een vader zijn jonge gezin over diens geschiedenis.

 

In Barney’s voor lunch wordt de hoofdpersoon door zijn collega’s uitgedaagd tijdens zijn lunchpauze broodjes te halen bij Barney’s. Ze geloven niet dat de reis die hij zegt te maken mogelijk is in dertig minuten.

 

Tijdens een nazomerse stortbui denkt een oude vrouw in De dag dat de regen viel terug aan een onvoorziene ontmoeting, vijfenveertig jaar eerder – de dag waarop haar leven en dat van haar gezin ingrijpend veranderde.

 

Vluchtauto verhaalt over een naïef meisje en haar gewelddadige vriend die na een overval meeliften met een oudere man. De chauffeur heeft echter zijn eigen motieven om zijn leven achter zich te laten.

 

Volgend op een introductie, herbergt de bundel deze verhalen:

De aanval - Het lot der kaarten - Huxbury's billboard - Schuilen - De Nachtwandelaar - Nachtmerrie - Een kabinetsintroductie - Watervrees - De weg kwijt - De dag dat de regen viel - Proza(c) - Nachtbraken - Barney's voor lunch - Reflectieglas - De dag van Arthur Madoulet - Vluchtauto

 

NBD Biblion over De Nachtwandelaar en andere verhalen:

‘De verhalen zijn knap opgebouwd, de spanning is kundig gedoseerd en de taal is uitmuntend gebruikt.’

 

De Nachtwandelaar en andere verhalen (ISBN13: 9789089547088) is verkrijgbaar als paperback en als e-boek. Het is onder andere te koop bij: Bol.com, Bruna en uitgeverij Elikser.