Nieuws

 

E-boek Schaduw en spotlicht

15 juni 2024 - Schaduw en spotlicht, het vierde boek van David Westling dat anderhalf jaar is verschenen, zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn als e-boek. Meer informatie over het boek zelf vind je hier.

 

Update en nieuw webadres

30 april 2023 - De website van David Westling is geüpdatet en voortaan ook bereikbaar via www.davidwestling.com

 

Eerste recensies van Schaduw en spotlicht

20 januari 2023 - De eerste recensies van Schaduw en spotlicht zijn intussen verschenen. Meer informatie lees je hier.

 

Schaduw en spotlicht gepubliceerd

1 november 2022 - Vandaag is Schaduw en spotlicht officieel uitgegeven. Informatie over de inhoud van het nieuwe boek van David Westling vind je hier. Schaduw en spotlicht is te bestellen in alle (digitale) boekhandels en ook in de webshop van uitgeverij Elikser.

 

E-boek De vreemdelinge en de oude premiejager 

25 oktober 2022 - De vreemdelinge en de oude premiejager, het derde boek van David Westling dat vorig jaar verscheen, is nu ook verkrijgbaar als e-boek. Informatie over de inhoud van het boek vind je hier.

 

Cover Schaduw en spotlicht gereed 

10 oktober 2022 - De omslag van Schaduw en spotlicht is gereed! Op de voorzijde is een donkere wand te zien waarop door een jaloezie een hoopgevend, goudgeel licht valt. Schaduw en spotlicht zal binnenkort verkrijgbaar zijn in de digitale boekhandel.

De tekst op de achterflap van het boek, met meer informatie over de inhoud, is hier te vinden.

 

Aankondiging: Schaduw en spotlicht

13 augustus 2022 - De publicatie van een nieuw boek van David Westling is aanstaande! Schaduw en spotlicht, zijn vierde boek, zal net als zijn eerdere werk verschijnen bij uitgeverij Elikser. Het boek is een verhalenbundel en bevat zeven niet eerder uitgebrachte verhalen die zich afspelen in de Verenigde Staten. Meer informatie volgt binnenkort.

 

2022

Een nieuw jaar met nieuwe verhalen van David Westling. Houd deze website en zijn social media accounts in de gaten voor updates.

 

Flash Fictie Vrijdag viert 5e verjaardag!

3 december 2021 - Flash Fictie Vrijdag bestaat 5 jaar! Sinds december 2016 publiceert David Westling iedere vrijdag een nieuw extreem kort verhaal op zijn social media accounts. Intussen staat de teller op 262 FF-verhalen en de reeks zal blijven doorgaan. Meer informatie is te vinden onder Flash Fictie. Volg @Westling_David op Twitter en/of Instagram.

 

Meer positieve aandacht voor De vreemdelinge en de oude premiejager

2 september 2021 - De vreemdelinge en de oude premiejager is intussen alweer een half jaar geleden gepubliceerd en  heeft sindsdien lovende kritieken ontvangen. Het boek is onder andere ook uitgelicht door Bol.com als een 'Perfect Next Read' en - vanwege de rol van de dartsport in het verhaal van de oude premiejager - besproken in de Double Trouble Darts Cast van Jacques Nieuwlaat en Koert Westerman. 

 

Recensie De vreemdelinge en de oude premiejager door NBD Biblion

14 mei 2021 - NBD Biblion, partner van de Nederlandse bibliotheken, heeft een positief oordeel gegeven over De vreemdelinge en de oude premiejager. Recensent Rene Dellemann schrijft onder andere dat 'beide hoofdpersonen uit de verhalen tot de verbeelding spreken'. (...) 'Twee onopvallende types die in krachtige taal worden uitgelicht en daardoor bijzonder worden. Een knappe prestatie.' Meer informatie kun je hier vinden.

 

De vreemdelinge en de oude premiejager  gepubliceerd

2 maart 2021 - Vandaag is De vreemdelinge en de oude premiejager  officieel uitgegeven. Het boek is alvast te bestellen in de webshop van uitgeverij Elikser. Vanaf volgende week is het boek te koop in de digitale boekhandels. Informatie over de inhoud van De vreemdelinge en de oude premiejager vind je hier.

 

Cover De vreemdelinge en de oude premiejager gereed 

17 februari 2021 - De omslag van De vreemdelinge en de oude premiejager is gereed (zie de bijbehorende afbeelding). Op de voorzijde is een woelige branding te zien: onder een bewolkte hemel probeert de onrustige zee het strand te overspoelen. De cover is ontworpen in samenwerking met grafisch vormgeefster Evelien Veenstra. 

De tekst op de achterflap van het boek is hier te vinden.

 

De Nachtwandelaar en Oldtimer nu ook verkrijgbaar als e-boek

25 januari 2021 - De Nachtwandelaar en andere verhalen, het debuut van David Westling dat in 2014 verscheen, is voortaan ook te koop als e-boek. Oldtimer, zijn tweede boek, is sinds kort eveneens verkrijgbaar in digitale vorm.

 

Aankondiging: De vreemdelinge en de oude premiejager

10 januari 2021 - Eindelijk is het zover! Ruim vijf jaar na de publicatie van Oldtimer zal er een nieuw boek van David Westling worden uitgebracht, onder de titel De vreemdelinge en de oude premiejager. Dit boek zal, net als Westlings twee eerdere boeken, verschijnen bij uitgeverij Elikser. Het boek bundelt twee lange literaire verhalen - De vreemdelinge en De wandel van een oude premiejager - waarin het hoofdpersonage een reis maakt die zijn dan wel haar leven voorgoed verandert. Nadere informatie over het boek en de releasedatum volgt binnen afzienbare tijd.

 

Nieuwe website online

17 december 2020 - Vanaf vandaag staat de nieuwe, gemoderniseerde website van David Westling online. Gebruik de goudgele menubalk om de site verder te verkennen en aanvullende informatie te vinden over zijn boeken en flash fictie. Meer nieuws volgt binnenkort.

 

Flash fictie in een nieuw jasje

13 maart 2020 - Vanaf deze maand worden de flash fictie-tweets van David Westling voorzien van een herkenbaar kader en een bijpassende afbeelding, waardoor ze beter tot hun recht komen. Volg @Westling_David en zijn flash fictie nu ook op Instagram.

 

2020

28 december 2019 - Een jaar vol werk achter de schermen is bijna voorbij. Los van de wekelijkse flash fictie-tweet op vrijdag zijn er nog geen nieuwe verhalen van David Westling uitgekomen. Door een creatieve koerswijziging zal het voltooien en publiceren van zijn derde boek nog langer op zich laten wachten. Maar uitstel betekent allerminst afstel. Dat is een belofte.

 

2019

4 januari 2019 - Weer een nieuw jaar! De beste wensen en een gelukkig 2019 voor iedereen! Wat David Westling betreft, het afgelopen jaar heeft hij een aantal nieuwe verhalen geschreven, die hij naar verwachting in 2019 - samen met enkele andere verhalen - definitief zal afronden. Meer informatie hierover volgt op termijn.

 

Update

1 april 2018 - David Westlings vorige boek Oldtimer verscheen in november 2015, intussen bijna tweeënhalf jaar geleden. Sindsdien is het tamelijk stil gebleven van zijn kant, afgezien van vooral de wekelijkse flash fictie-tweet (die nog steeds 140 tekens of minder bevat).  Hij heeft zijn pen echter geenszins neergelegd en intussen meerdere verhalen voltooid en/of bijna voltooid. Nieuwe verhalen zullen volgen en op termijn ongetwijfeld een derde bundel. Wordt vervolgd!

 

Flash Fictie Vrijdag

17 december 2016 - Vanaf deze maand post David Westling iedere vrijdag een origineel flash fictie-verhaal op zijn Twitter-account! Volg @Westling_David op Twitter om op de hoogte te blijven van zijn extreem korte verhalen - in 140 tekens of minder -, of lees ze terug op de nieuwe subpagina Flash Fictie.

 

Boektrailer Oldtimer online

3 oktober 2016 - Ter promotie van Oldtimer is een boektrailer ontworpen, die op YouTube is geplaatst. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het filmpje hier.

 

Oldtimer getipt door de boekenredactie

31 maart 2016 - De boekenredactie van Bol.com heeft deze week speciale aandacht voor Oldtimer. Met een recensie en een twitterbericht wordt het boek door hen positief belicht.

 

Recensie Oldtimer door NBD Biblion

7 februari 2016 - In navolging van Hebban heeft ook NBD Biblion lovende woorden voor Oldtimer. Recensent J.J. Groen schrijft onder meer: ‘Westling vervlecht het heden en verleden uitermate ingenieus, waardoor de lezer steeds verder in het verhaal getrokken wordt, en hij eindigt met een heel bijzonder plot.’ En: ‘Het vierde verhaal, 'Kramers Intermezzo' is een pareltje van vertelkunst over hoe een werkloze man zichzelf weer uitvindt.’ Lees verder onder Recensies.

 

Eerste recensie Oldtimer verschenen ****

30 december 2015 - Een maand na de publicatie van Oldtimer is op Hebban, de grootste Nederlandstalige boekenwebsite, een recensie over Westlings tweede boek verschenen. Recensist Istvan Kops waardeert Oldtimer met vier sterren (uit vijf) en schrijft onder meer: Wat telkens weer opvalt zijn de prachtig geformuleerde zinnen en uitgewerkte gedachtes, waardoor de worstelingen van de personages, hun onzekerheden en hun kwetsbaarheid mooi worden uitgelicht en goed invoelbaar worden gemaakt. Het is overigens niet alleen maar kommer en kwel. In bijna alle verhalen gloort er hoop voor de betrokkenen, waardoor de bundel uiteindelijk toch een positieve lading meekrijgt.’ Lees verder onder Recensies.

 

Oldtimer gepubliceerd

27 november 2015 - Vandaag is Oldtimer officieel uitgegeven! Het boek is alvast te bestellen in de webshop van uitgeverij Elikser. Vanaf vrijdag 4 december is het boek beschikbaar in de digitale boekhandels. Informatie over de inhoud van Oldtimer vind je hier.

 

Cover Oldtimer gereed 

21 november 2015 - De cover van Oldtimer is nu klaar (zie afbeelding rechts). De voorkant toont de zwarte Chevrolet Bel Air uit het titelverhaal, opgejaagd door een onstuimige, donkere lucht. Opnieuw een mysterieuze en pakkende illustratie, ontworpen door grafisch vormgeefster Evelien Veenstra. 

De tekst op de achterflap van het boek is hier te vinden.

 

Aankondiging: Oldtimer

9 oktober 2015 - De Nachtwandelaar en andere verhalen krijgt een opvolger! In samenwerking met uitgeverij Elikser zal voor het einde van het jaar een tweede boek van David Westling verschijnen, Oldtimer genaamd. Behalve het titelverhaal, een novelle over een hardleerse dief die een bijzondere auto steelt, zal het boek vier kortere literaire verhalen bevatten. Aanvullende informatie volgt.

 

Lees De Nachtwandelaar via de bibliotheek!

15 juli 2015 - Tientallen bibliotheekfilialen in Nederland hebben intussen een of enkele exemplaren van De Nachtwandelaar en andere verhalen in hun collectie. Een ideale  manier om kennis te maken met schrijfsels van David Westling. Raadpleeg de catalogus van jouw lokale bibliotheek om de mogelijkheden na te gaan.

 

Recensie De Nachtwandelaar en andere verhalen door NBD Biblion

5 februari 2015 - NBD Biblion, partner van de Nederlandse bibliotheken, heeft een positief oordeel gegeven over De Nachtwandelaar en andere verhalen. Aarti Rampadarath, de recensent, schrijft onder andere: ‘De verhalen zijn knap opgebouwd, de spanning is kundig gedoseerd en de taal is uitmuntend gebruikt.’ Meer informatie kun je hier vinden.

 

De Nachtwandelaar en andere verhalen nu te koop

25 november 2014 - Vanaf vandaag is De Nachtwandelaar en andere verhalen van David Westling te koop. Het boek bevat zestien verhalen plus een introductie en telt 288 pagina’s. Meer informatie kun je hier vinden.

 

Cover gereed 

20 oktober 2014 - De cover van De Nachtwandelaar en andere verhalen is intussen gereed (zie afbeelding rechts). Op de voorkant houdt een uitgestoken mannenarm een lampion vast, die een door gras omzoomd pad aan het duister onthult. Een mysterieuze maar tevens aanlokkelijke afbeelding, die prima past bij de inhoud van het boek! Wie geïnteresseerd is naar de achterflap, de tekst is hier te vinden.

 

Titel debuut definitief bekend

5 oktober 2014 - In overleg met uitgeverij Elikser kan worden bevestigd dat het debuut van David Westling de titel De Nachtwandelaar en andere verhalen zal krijgen. Behalve het titelverhaal zal de bundel vijftien verhalen en een introductie bevatten.